A Song For The Lovers – Richard Ashcroft

Bu hafta size; klibi ayrı, kendisi ayrı güzel olan, dinlemekten hiç bıkmadığım bir şarkıdan ve bu şarkının sahibi müthiş bir adamdan bahsedeceğim: Richard Ashcroft’tan geliyor ! A Song For The Lovers

Bayıldığım şarkılar listemde ilk 5’te olan bu nadide eseri seslendiren, “cool” ve “çirkin karizması”nın vücut bulmuş hali olan Richard Ashcroft (Ah bir de Chris Cornell vardı ki çok erken ayrıldı aramızdan…).

Kimdir bu Richard Ashcroft?
  • Müthiş şarkı sözleri yazan bir şairdir.
  • İngiliz rock’unun en iyilerindendir.
  • Hafif çatlak ve sihirli bir sese sahiptir.
  • 11 yaşındayken babasını beyin kanamasından kaybetmiştir. Bu ölüm onu çok derinden etkilemiş ve zor bir çocukluk-gençlik dönemi geçirmesine neden olmuştur. Ancak Ashcroft, yıllar sonra “Küçük bir çocukken dünya çapında bir rock star olmayı hayal ederdim. Ama eğer babamı kaybetmeseydim şu an bulunduğum yerde olamazdım. Ölüm, hayatı tekrar değerlendirmenize neden oluyor. 11 yaşımdayken arkadaşlarım Action Man ile oynarken ben hayatı sorguluyordum“ demiştir.
  • 1989 yılında, lisede okurken, sınıf arkadaşları Simon Jones, Simon Tong ve Pete Salisbury ile “The Verve” isimli müzik grubunu kurmuştur. Birçok kez BRIT ödülleri de alan grup maalesef 1999’da dağılmıştır.
  • Ashcroft, 2000 yılından beri hepsi bir birinden güzel solo albümler yapmaktadır.
  • “Spiritualized” isimli İngiliz Rock grubunun klavyecisi Kate Radley ile evlidir. Sonny ve Cassius adında iki oğlu vardır.
  • Manchester United taraftarıdır 🙂 .
The Verve
The Verve
Diskografi
  • These People / 2016
  • United Nations of Sound / 2010
  • Keys to the World / 2006
  • Human Conditions / 2002
  • Alone with Everybody / 2000
Gelelim benim en sevdiklerime 🙂

“A Song For The Lovers” ın yeri başka tabii ama “Break the Night With Colour” da şahanedir, sözleri pek güzeldir. Yıllar önce Live8’de Coldplay sahnedeyken çıplak ayakla sahneye çıkıp Chris Martin ile bir “Bitter Sweet Symphony” söylerler ki… Efsane! The Verve’den en sevdiklerim ise, “Sonnet” (dinlerken yüzünüzde bir tebessüm belirirken hafiften de içiniz burkulur) ve “Drugs Don’t Work” (hüzünlü sözleri ile ağlatır ama dinlemekten de vazgeçemezsiniz)

Uzun yıllar önce kanser teşhisi konulmasına rağmen şimdi iyi olan, hayata inatla sarılarak dimdik ayakta duran, müthiş şarkı sözleri yazan ve  sesi içinize işleyen bu adamı dinleyin…

Sevgilerimle…

Nerelerden esinlendim:

https://www.biography.com/people/richard-ashcroft-20943389

İrem Devseren

author_3

Yemek diye hayal ürünlerini paylaşan bir blogger; mutlulukların ve sevginin paylaşıldıkça çoğalacağına inanan bir hayalci; kuzukafalının tombiği, felsefeye meraklı, doğuştan küt saçlı.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir